Offisiell opning av Skålabu

Foto: Bergen og Hordaland Turlag

Søndag 2. juli kl 14-16 blir det stor folkefest og offisiell opning på Skåla med underhaldning, gratis spekemat og vatn frå Olden til alle som tek turen til topps.

Den nye turisthytta Skålabu stod ferdig i oktober 2016 og nå står den offisielle åpningen for tur. Hytta ligger sammen med det gamle, ærverdige Skålatårnet på 1836 meter over havet, med en fantastisk utsikt innover Jostedalsbreen og ut mot Nordfjorden.  

- Vi håper så mange som mulig vil være med å feire denne fantastiske hytten og fjellet Skåla på søndag 2. juli. Vi feirer også litt forsinket 125-årsjubileet til Skålatårnet i fjor. Det blir flott musikk og mat og drikke, og er værgudene med oss, blir dette en folkefest, sier daglig leder Helene Ødven i Bergen og Hordaland Turlag.  

Program  

Musikalske innslag av: 

  • Britt Pernille Frøholm - folkemusiker fra Hornindal.  

  • Kristoffer Haugen - kvedar fra Hornindal. 

  • Johan Olai Svidaltrekkspiller fra Stryn.  

Underholdning og servering vil skje mellom klokken 14 og 16.   

Turlaget regner med at folk bruker hele dagen til fjells og det blir garantert en overraskelse eller to for de som blir med. Turen opp er estimert til ca. 5 timer. Det er 7,3 kilometer med mange høgdemeter og stien er veldig fin å ta seg frem på.  

For mer informasjon, se https://www.ut.no/hytte/3.2562/  

Mange bidragsytere 

I 2016 klarte Bergen og Hordaland Turlag (DNT) sammen med arkitekt Eilif Bjørge og byggmester Bjørn Vike å sette opp den nye Skålabu i løpet av bare en sommersesong.    

- Mange har bidratt med midler til byggingen og Skålabu er 100% eksternt finansiert. Hytta er en fantastisk gave til Nordfjord og bygda Loen, og til alle fjellglade mennesker både nasjonalt og internasjonalt. Tilbakemeldingene er udelt positive og det har vært mange hundre besøkende den første vinteren, sier en stolt Helene Ødven. 

Skålabu hytten 

Hytta har ca. 20 sengeplasser og erstatter Skålatårnet som hovedhytte på Skåla i Loen. Den nye hytten har en arkitektur som er tilpasset de spesielle stedet den ligger på, og er i seg selv en severdighet på Skåla. Hytten er åpen hele året og det trengs ikke nøkkel. I tillegg til 20 sengeplasser har hytten 10 ekstra madrasser. Det er tilrettelagt med to hundebur under trappen på Skålabu, hundeeier kan sove på hemsen i tilknytning til disse. Vedovnen i Skålatårnet er stengt fra 1. september til 20. juni, for å bevare tårnet. 

Godt besøkt 

Hittil i 2017 ser vi allerede en dobling av hyttebesøket på Skåla i forhold til samme tid i fjor.  

Skålabu stengt lørdag 1.juli 

Lørdag 1. juli er det et lukket arrangement på hytten for samarbeidspartnerne som har vært med å bidra til å reise Skålabu. I den forbindelse vil andre besøkende bli henvist til Skålatårnet for overnatting. 

 

For ytterligere informasjon, kontakt:  

  • Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag på tlf. 982 49 808.

  • Johnny Bjørge, hytte og ruteansvarlig i BHT på tlf. 930 87 194.   

Foto: Bergen og Hordaland Turlag