Full klaff på Munkeggi

Foto: Dag Nestegjerde

Turleder med Indre Sunnfjord Turlag til Munkeggi (1270 moh) fra Saurdalen til Skasheim i Balestrand sentrum  med et turfølge på 15 personer som senere ble utvidet med to "gløppere". 

Etter siste ukes kulingbyger viste været seg igjen fra sin beste side.  Før avgang ble alle utstyrt med spade, søkestenger og skredsøker. Den obligatoriske "pipetesten" ble sjekket ut av Asle.  Føret var godt, men noe avblåst på toppene. 

Første rasten ved Kvilehytta på 890 moh, og seinere ved gamle "Linken". Turen gikk videre til Igdedalseggi før vi tok siste innspurten opp til Munkeggi på 1270 moh. 

Her var det av med feller og på med sikkerhetsutstyr før en kunne sette utfor den første nedfarten på 300 høydemeter i fint pudderføre.  Siden av med skia og på beina opp 100 høydemeter til 1100 moh. Majestetisk utsikt over Sognefjorden.  På igjen med ski og klar for mer pudder i langstrekket på 800 høydemeter, før en troklet seg ned gjennom skogen og skogbilveien, til en kunne spenne av seg skia i tunet på Skaheim 150 moh. Tjohei!  

Takk for turen!

Turleder Dag Nestegjerde

Hans bilder ser du her:

Munkeggi Foto: Dag Nestgjerde

Og under ser du Odd Haugsbakk sine bilder fra samme turen:

Skrevet av Asle Veien 18. mars 2017