Keipen, vårt svar på Trolltunga

1. september kl. 08:00
Fjordane (se kart)

Keipen (1427moh) i Balestrand er Sogn sitt svar på Trolltunga. Inst i Esefjorden ser ein rett opp på den særmerkte toppen, og turen går då også nesten rett opp.  Dei siste åra har det blitt utført ei stor oppgradering av stien ved hjelp av sherpaer og ivrige turfolk frå Balestrand.

koorideneringa av kjøring som kjem frå ulike plasser f.eks Dale, Askvoll, Sande, etc.

Turen starter frå Førde kl. 08(Kooridenering av kjøring) Avgang frå Esebotn kl. 09.30.Der turleiaren møter. Vi går oppover til 650 moh, der stien deler seg. Her følgjer vi den nye sherpa-stien opp ura til Gulleple på 1100 moh med pause og flott utsikt over Sognefjorden.

Terrenget slakkar litt av no før siste kneika opp. Deretter går vi  over to snødekte parti ut på Keipen med vidstrakt utsikt over Sognefjorden, bygdene rundt og fjella på Gaularfjellet. Det er lurt å ha med stavar til returen.

Turen har ei lengd på 13 km, med 1427 høgdemeter og tek mellom 8 og10 timar.

Keipen, vårt svar på Trolltunga

• Tlf. 95079486