Skitur Årdal-Nes

Fellestur

Dato
14. april kl. 07:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangør
Indre Sunnfjord Turlag
Turområde
Fjordane (se kart)

Den tradisjonsrike skituren mellom Årdal i Jølster og Nes i Naustdal går som vanleg på palmesøndag, i år der det den 14. april. Det blir busstransport frå Nes klokka sju om morgonen til Årdal, og frå Nes etter turen ca klokka 18.

Dette er ein grei dagstur som tek sju til ni timar. Det er 30 km med litt under 600 høgdemeter stigning. Vi startar frå Erikstad og går inn dalen til Legestøylen, ca fire km med fin oppvarming, for så å få all stigninga på turen på ein gong opp til Stegsvatnet.(782 m.o.h.) Her er det nok lurt å bruke skifellar.  Dette er den tyngste delen av turen. Men når vi er komne opp på Stegsvatnet er det berre å peile seg inn på hyttene i Kupa, nyte turen og tenkje at no har vi ca to mil med lett terreng og slakke fine unnakøyringar framfor oss. Vel framme ved Longevasshytta tek vi en lang, god matpause.

Etter pausen held vi fram vestover Longevatna, her får vi nokre fine renn ned mot Fosselva, før vi tek til på siste stykket over Vonavatnet. Der er det oppkøyrt løype over vatnet og fram til Røde Kors-hytta og ned vegen. 

Hugs solbriller, solkrem, rikeleg med mat og drikke .

Skitur Årdal-Nes

Den tradisjonsrike skituren mellom Årdal i Jølster og Nes i Naustdal går som vanleg på palmesøndag, i år der det den 14. april. Det blir busstransport frå Nes klokka sju ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kjell-Arne Hjellbrekke