Avlyst Sognefjorden panorama

Fellestur, Fottur, Topptur, Fjordutsikt
Balestrand og Høyanger Turlag, Ytre Sogn Turlag
Fjordane (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga koronaviruset.

Vi går løypa frå Avsnes til Indre Torvund via Fløyen 764 moh, Hatlelifjell 781 moh, Duken (Tjørnebotnsstølen) 480 moh og Blåfjell 719 moh. Turen byr på storslagen utsikt i alle himmelretningar. Vi ser mellom anna Storehesten og Blegja i nord, fjella i Stølsheimen i sør, Bråsviksåta i Gulen og Lihesten i Hyllestad i vest og innover mot Fresvikbreen i Vik i aust.

Vi møtast på parkeringsplassen ved E39 på Indre Torvund, ca. 400 meter vest for Noreviktunnelen kl. 09.15. Her fyller vi opp bilane med turdeltakarar og set igjen flest mogleg bilar før vi køyrer nokre kilometer austover til parkering og turstart ved Avsnestunnelen.

Turen er middels krevande. Turen startar på ca. 50 moh og går forsåvidt bratt opp, på fin sti, til Fløyen på 764 moh. Etter dette går turen i forsåvidt lettgått terreng. Vi reknar med å bruke 8-10 timar på turen. Ta med mat og drikke.

Turleiar frå Balestrand og Høyanger Turlag: Anita Taftø, mobil 993 12 587
Turleiar frå Ytre Sogn Turlag: Marit Gjersvoll, mobil 993 55 314

Det er ingen krav til medlemskap i Den Norske Turistforening for å vere med oss på tur. Ønskjer du å melde deg inn i turlaget, kan du lese meir om korleis du blir medlem, prisar og medlemsfordelar på https://www.dnt.no/medlem/

Vi minner om at deltaking på alle turlaget sine turar skjer på eige ansvar.

Sognefjorden panorama

Søndag 31. juni, 1. pinsedag, arrangerer Høyanger og Balestrand Turlag og Ytre Sogn Turlag fellestur over fjella som går langs E39 frå munningen på Vadheimsfjorden til Indre Torvund. Vi går løypa ...

Turledere:

• Marit Gjersvoll